Friday, August 19, 2016

Filled Under:

"GENCATAN FESYEN" .. Wanita ini bila di kelas punya Muslimah.. tetapi bila di PAntai.... Allahu

"GENCATAN FESYEN" .. Wanita ini bila di kelas punya lah Muslimah.. tetapi bila di PAntai.... 
itu Baru sedikit.. Korang Lihat Foto ke2 tuh... 
Kenapa ler nak berlakon sampai macam ni ..>>


Inilah ‘budaya’ yang dibawa sesetengah orang sekarang, menutup aurat hanya sebab tertentu jer! Bukan lagi sebab kewajipan dan ikhlas untuk menutup aurat.. Bila menghadiri sesuatu tempat yang perlu untuk menutup aurat, bukan main lagi dorang berpakaian.. ‘Muslimah’ habis dorang gayakan!
Tapi bila tempat yang tak ‘memerlukan’ untuk menutup aurat, habis ditayangkan susuk body yang mantop! Itulah yang dilakukan oleh minah di atas tu, pergi ke kelas jer bertudung dan berbaju kurung bagai..
Maybe tempat dia belajar tu mewajibkan semua pelajarnya memakai tudung bagi yang Islam, itu yang terpaksa pakai.. Acah-acah pakai jer sebab ikut peraturan..
Tapi bila dah keluar dari tempat tu, tudung dan baju kurung habis ‘terbang’ entah ke mana.. Lihat jer lah gambar seksi minah tu disebelah gambarnya bertudung ayu tu.. Seksi habis pakaian yang dipakai, selamba jer tayang perut macam tu!
Bagus noh! Peraturan kolej yang ditetapkan nak dipatuhi, tapi 'peraturan' yang Tuhan tetapkan macam mana pulak yer?? Boleh pulak abaikan?? Inilah jadinya bila mementingkan hal duniawi jer..
Islam tu tak nampak indah kerana sikap orang Islam sendiri menunjukkannya macam mana, betul tak??
0 comments:

Post a Comment