Tuesday, August 16, 2016

Filled Under:

Pelik Selalu Ada Masalah Keluarga..Terjumpa Ustaz Ni Nasihat,TERKEJUT Selama Ni Aku Makan...

Pelik Selalu Ada Masalah Keluarga..Terjumpa Ustaz Ni Nasihat,TERKEJUT Selama Ni Aku Makan... 
Pelik Selalu Ada Masalah Keluarga..Terjumpa Ustaz Ni Nasihat,TERKEJUT Selama Ni Aku Makan… |Semasa ke hospital semalam datang seorang lelaki yang baik ajak saya duduk berbual kerana ada masalah. Dia bercerita hidup keluarganya yang sempit sangat dan tak tenteram. Asyik bergaduh dan rasa sakit jiwa. Katanya lagi, saya dah usaha macam-macam cara dah. Tak tahu nak buat macam mana dah.
Capture
Saya tanya abang makan ada suapkan makanan dalam mulut isteri tak? Tak pernah ustaz.
Abang pernah suapkan makanan dalam mulut anak-anak tak? Tak pernah lagi. Orang dulu-dulu takler kaya sangat tapi keluarga penuh kasih sayang. Rezeki cukup jer. Rasa tenang dan berkat. Sebab janji Allah dengan menghargai keluarga rezeki bertambah..sempat makan bersama-sama.
Sekarang banyak keluarga makan sekali dah takde. Makan masih buka hp dan tv. Ya Allah.Bila isteri makan dari tangan kita. Terasa bahagia sangat. Bila kita buat kerana cinta kerana Allah. Walau cuma beberapa suap. Terasa nikmat. Buat pula tergigit jari sikit. Hehe..sunnah berjemaah. Juga makan satu bekas yang sama. Sekarang 1 dulang rumah saya kami makan berlima.
Kadang-kadang anak pula berebut nak suap mak dan ayahnya sekali sekala. Cuba abang amalkan.
Orang yang tidak mengasihi tidak akan dikasihi. Kasihilah keluarga. Lihatlah bagaimana rezeki mencurah-curah.Baik ustaz. Saya nampak itulah jalan yang saya tak pernah fikir. Rezeki datang bila kita berkasih sayang. Menghargai keluarga…Bila isteri suapkan saya. Terasa best sangat nikmat. Ya Allah inilah nikmat dunia ini. Ya Allah berilah kami dapat terus menikmatinya dan bersama dalam syurga -Ebit Lew
0 comments:

Post a Comment