Sunday, May 22, 2016

Filled Under:

HIBA BILA SAHABAT ABAH USTAZ BONGKARI MENIGGAL DUNIA KETIKA SEDANG BERSUJUD KETIKA SOLAT ISYAK MALAM TADI( SEOLAH-OLAH IA SEDANG BERWHASSAP DENGAN ALLAH KETIKA MALAIKAT DATANG MNJEMPUT )

Sayu : Ustaz Bongkari meninggal dunia ketika sedang sujud solat isyak malam tadi (10Gambar)
Kluang : Ustaz Bongkari bin Marimon yang bertugas diPejabat Kadi Kluang telah kembali ke rahmatullah malam ini di Masjid Kluang.

Arwah neninggal dunia semasa tengah sujud solat isyak berjemaah di Masjid kluang malam tadi, punca sebenar kematian arwah masih disiasat oleh pihak berwajib.

Arwah seorang yang amat disenangi dan kuat agama.. ikuti luahan rakan-rakan yang mengenali Arwah Ustaz Bongkari.Ustaz Mohd Bongkari Bin Marimon.
Meninggal-mu ketika engkau sedang bersujud kepada Ilahi. Seusai solat Isyak berjemaah di Masjid tanda engkau disenangi. Moga dirimu Allah sentiasa merahmati.
إنا لله وإنا إليه ﺭﺍﺟﻌﻮﻥ

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِّعْ مُدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ

وَنَقِّهِ مِنْ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ الْأَبْيَضَ مِنْ الدَّنَسِ
وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهِ وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهِ
وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ أَوْ مِنْ عَذَابِ النَّارِ.
"Ya Allah, berikanlah ampunan kepadanya, sayangilah dia, maafkan dan ampunilah dia, muliakan tempatnya, luaskan tempat masuknya, serta mandikanlah dia dengan air, salju dan embun; bersihkanlah dia dari kesalahan-kesalahan sebagaimana baju putih dibersihkan dari kotoran; berikanlah dia pengganti tempat tinggal yang lebih baik dari tempat tinggalnya, keluarga yang lebih baik daripada keluarganya, dan pasangan yang lebih baik daripada pasangannya; masukkanlah dia ke syurga serta lindungilah dia dari azab kubur (atau azab neraka)".
NOTA : Seluruh Pejabat Kadi Daerah Kluang menyenangi beliau. Seluruh daerah Kluang terkesan dan terhibur dengan ilmu dan dakwah beliau. Sungguh, beliau tiada galang gantinya! - Ustaz Luqmanul Hakim Al-Iskandarani
0 comments:

Post a Comment